Over Sticky Marketing
Portfolio Sticky Marketing


Een greep uit onze projecten

Benieuwd naar de projecten die we bij Sticky Marketing doen? Hieronder een greep uit ons portfolio. We helpen bedrijven met verschillende digitale vraagstukken. Van het formuleren van een digitale strategie, maar juist ook vervolgens met de uitwerking ervan. Want we laten graag zien dat het ook werkt wat we bedenken :-) We focussen daarbij niet op één segment, maar helpen zowel start-ups, MKB en de grote corporates. En die veelzijdigheid maakt ons werk nu zo leuk! En ook handig voor jou als klant, want wij zijn gewend om creatief na te denken en niet altijd de beschikking te hebben tot mega marketingbudgetten! Hieronder een aantal voorbeelden van gave projecten die we hebben gedaan.

Orchidee Nederland: Nieuwe communicatieboodschap

Voor Orchidee Nederland hebben wij de nieuwe communicatieboodschap voor de komende 5 jaar gecreëerd. Internationaal toepasbaar, inclusief een visuele uitwerking. Supercool! Bij Sticky houden wij wel van creativiteit! Hierbij vormden de strategische kick-off workshop en de buyer persona’s de basis voor de creatieve doorvertaling. We hebben maar liefst 18 externe interviews gehouden en vanuit daar hebben we de verschillende behoeftes geplot per doelgroep. Vervolgens zijn we creatief helemaal los gegaan met dit als resultaat: Orchidee, de pure vorm van geluk!

Buzzel: Van digitale marketing strategie tot website

Buzzel is een start-up binnen de IT. Een innovatieve speler die aan ons gevraagd heeft om mee te denken in de lancering van hun nieuwe bedrijf. Wij hebben een compleet digitaal marketingplan voor hen gemaakt aan de hand van een strategische kick-off sessie en een buyer persona workshop. We hebben externe bedrijven geïnterviewd om exact te horen waar nu de behoefte ligt vanuit de markt en om de meerwaarde van Buzzel nog scherper te krijgen. Dit vormde de basis van het creëren van de website. We hebben de ideale customer journey getekend en dit in wireframes (schetsen van de website) uitgewerkt. We hebben alle content geschreven, een fotoshoot geregeld en vanuit daar is er een prachtige website gelanceerd! Nadat de website is gelanceerd hebben wij Social Media opgepakt en een e-book geschreven om leads te genereren voor deze coole start-up!

Bol.com: van uitnodigingsproces tot leadgenererend webinar

Bol.com.. Wie kent ze niet? Bol.com werkt als platform samen met 45.000 Belgische en Nederlandse verkooppartners. Door kennis en kunde over en weer te delen, biedt bol.com de beste koopervaring en zijn zij de meest relevante winkel voor 12 miljoen klanten. Handig voor de klant én voor partners, want inmiddels gaat ongeveer 60% van de verkopen op het platform via lokale ondernemers! Kortom: een supergaaf Nederlands retail platform die wij mochten helpen met verschillende zaken. Wij hebben onder andere campagnes ontwikkeld, leadgeneratie en personalisatie trajecten opgetuigd. Daarnaast hebben we een online webinar georganiseerd. We hebben de hele organisatie op ons genomen, van uitnodigingsproces tot het maken van de landingspage en van de promotie tot de begeleiding op de dag zelf. Met als resultaat? Maar liefst 3000 deelnemers!!

TopBrewer: van digitaal marketingplan tot social media

TopBrewer had behoefte aan een gericht marketingplan om meer leads en naamsbekendheid te genereren. So we did! We hebben een gezamenlijke strategie sessie gehouden om het unieke verhaal van TopBrewer te formuleren. Daarna zijn we aan de slag gegaan met de buyer persona’s. Eerst intern en vervolgens extern door het afnemen van verschillende interviews. Hieruit hebben we de belangrijkste informatie gehaald en allemaal verwerkt in een slim digitaal marketingplan. We verzorgen verschillende sponsored campagnes op LinkedIn om leads te genereren en zij maken gebruik van ons Social Media abonnement. Zo fungeren wij als hun externe marketingcollega’s!

Duivelseiland: van contentstrategie tot Social Media

Vanuit Duivelseiland kregen we de vraag voor het maken van een contentstrategie en hulp bij Social Media. Na een gezamenlijke sessie hebben we de contentstrategie ontwikkeld: We get everybody hungry is waar alles om draait bij deze fancy foodfotografie-studio. Zij maken ook gebruik van ons Social Media abonnement. Wekelijks maken wij de posts voor zowel Instagram als voor LinkedIn. We make everybody happy :-)

Gemeente Amsterdam: maandelijkse trainingen Marketing Strategie

Kennisdelen. Dat doen we graag bij Sticky! Dus we zijn heel blij dat wij maandelijks trainingen mogen geven voor Gemeente Amsterdam. We geven de training Marketing Strategie zo’n twee keer per maand aan ondernemers die hun business willen boosten. Supergaaf om op deze manier onze kennis over te dragen!

Ultimate Maritime Logistics: van marketingplan tot website en social media

Voor deze klant in de maritieme industrie hebben we samen gekeken naar hun sweetspot in de markt. Wat doen ze nu precies en voor welke doelgroep? Waar ligt nu echt dit onderscheidende vermogen? Ultimate Maritime Logistics bestaat al ruim 30 jaar en is een sterke speler binnen de maritieme sector. Op basis van verschillende workshops hebben we een digitaal marketingplan ontwikkeld. Vanuit daar hebben we een nieuwe website geschetst, content geschreven en een prachtige nieuwe website gelanceerd! Vervolgens verzorgen wij wekelijks Social Media op basis van ons Social Media Abonnement.

Peakz: customer journey en geautomatiseerde leadflows

Sporty als we zijn bij Sticky Marketing, omarmden we dit concept direct! Van contentstrategie tot het inrichten van leadflows. Peakz wilde graag knallen en direct via de ideale customer journey bepaalde mailflows automatiseren. Ook hier hebben we door middel van een workshop het concept helder gemaakt en de ideale contentmomenten in de journey boven tafel gekregen. Vanuit daar hebben we de journey gemaakt, de mails geschreven en de hele geautomatiseerde leadflow ingericht!

Volkswagen: lanceren nieuwe model de Taigo en Social Media

Voor de marktintroductie van de Taigo hebben wij een grootse campagne ontwikkeld in Nederland. We zijn begonnen met het ontwikkelen van een campagne concept en het ontwikkelen van een mediaplan. Qua middelenmix hebben we gekozen voor de inzet van TVC en digitale video’s op Social Media en YouTube. Daarnaast waren wij verantwoordelijk voor de Social Media van Volkswagen op Insta, Facebook en LinkedIn. Een prachtig merk met enorm veel potentie. Yes dat is een feest kunnen we jullie vertellen!

Impact You: Strategische website scan

Impact You kwam bij ons met de vraag om kritisch mee te kijken naar de lopende campagnes, de website en naar Social Media. Dit platform was al erg actief op marketinggebied en maakte gebruik van een marketingautomationtool. Ze hadden behoefte aan een concreet advies om te optimaliseren. We zijn gestart met een strategische website scan, waarbij we onder meer gekeken hebben naar de techniek, content en de customer journey. Vervolgens hebben we de Social Media kanalen geanalyseerd en hebben we de campagnes in Active Campaign onderzocht. Vanuit daar hebben we een concreet adviesrapport gemaakt, waarin de exacte verbeterpunten stonden aangegeven. Hiermee konden ze zelf direct aan de slag om te optimaliseren & hun marketing naar een hoger level te tillen.

Diverse Sponsored Campagnes voor leadgeneratie

Verschillende klanten komen bij ons met de vraag om ze te helpen met het aantrekken van nieuwe leads. We creëren, lanceren en monitoren dan ook veel sponsored campagnes op Social Media. Hierbij verzorgen we het hele traject; van het inrichten van het advertentiekanaal, het formuleren van de juiste target audience, het maken van een bijpassend beeld in huisstijl en de complete lancering en monitoring. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld SuiteSurgery, TopBrewer, VHI en Mijn Prolinq. 

SuiteSurgery: van posistionering tot nieuwe website en pakkende campagnes

De medische sector was eigenlijk nieuw voor ons, maar wij kregen de kans ons goed in te lezen en toch aan de slag te gaan voor deze klant! De vraag van SuiteSurgery was in eerste instantie om 2 bedrijven met producten die in lijn met elkaar lagen, te vervlechten tot 1 positionering en bedrijfsverhaal. SuiteSurgery levert schone lucht oplossingen voor ziekenhuizen (OK’s). Van daaruit zijn we samen met de klant in een workshop en interviews met de doelgroep buyer persona’s gaan formuleren. Toen dat gereed was zijn we begonnen met het schetsen van een nieuwe website (voorheen 2) en de perfecte customer journey. Omdat rondom scholen schone lucht ook enorm speelde qua actualiteit, hebben wij hier ook verschillende sponsored campagnes voor ontwikkeld.

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

Samen digital impact maken

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons