Inspiratie

De voor- en nadelen van TikTok 

Even sparren?
Bel direct

De voor- en nadelen van TikTok 

TikTok kan super interessant zijn om met je bedrijf zichtbaar op te zijn! Het zorgt ervoor dat je bij een grote (vaak nieuwe) jonge doelgroep onder de aandacht komt. Voor sommige van onze klanten werkt dit enorm goed en effectief! TikTok wordt inmiddels al in meer dan 150 landen gebruikt en had in 2021 al 689 miljoen maandelijkse gebruikers! Wij zien dus zeker veel voordelen, hieronder delen we graag met jullie de voor- en nadelen om TikTok als marketingtool in te zetten. 

Wat zijn de voordelen en de nadelen van Tiktok als marketinginstrument? 

Tiktok is een mooi platform wanneer je jongeren wilt bereiken. Natuurlijk komt dit met veel voordelen, maar er zijn ook nadelen. We nemen even een kijkje wat deze voor- en nadelen zijn; 

Voordelen

  • Tiktok is een groot platform voor jongeren en millenials, ideaal wanneer dit jouw doelgroep is. 
  • Gemakkelijk toegankelijk en groeivriendelijk. Iedereen kan groot worden doordat er veel te ontdekken en experimenteren is. 
  • Content is gemakkelijk te produceren, doordat deze niet van hoge kwaliteit hoeft te zijn kun je gemakkelijk nieuwe dingen proberen, ook met je mobiel! 
  • TikTok heeft nog minder regelgeving waar je aan moet voldoen, campagnes worden sneller goedgekeurd en je kan een jongere doelgroep targetten dan bij LinkedIn en Facebook bijvoorbeeld. 

Wat zijn de nadelen? 

  • TikTok draait echt om fun en verhalen delen. Mensen zitten niet op TikTok om producten of diensten te kopen, dus je moet zelf met je merk ook echt creatief zijn om met je videocampagne binnen te komen en mensen te raken! 
  • Je hebt geen uitgebreide analysetool, je krijgt dus geen échte feedback op je content. 
  • Inzet qua mediabudget ligt hoger dan Facebook & LinkedIn, waar je met €10 per dag al een campagne kan starten, bij TikTok is het minimale budget €20 per dag.

Yes, ook aan de slag met TikTok? Wij helpen je graag! Kijk je mee naar onze eerdere videoproductie voor Nationale Apotheek?  

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons