Inspiratie

Videoproductie Volkswagen

Even sparren?
Bel direct

Videoproductie Volkswagen

Say cheeeeeeese! Voor Volkswagen zijn we natuurlijk al een tijd aan de slag met het maken van gave campagnes voor zowel de Taigo als de T-Roc. En daar is video een belangrijk onderdeel van. We hebben een hele toffe videoproductie-dag gedraaid op een prachtige locatie in Amsterdam. Maar voordat we hierop inzoomen, nemen we je eerst even mee in het belang van video.

Het belang van video

Het belang van video is namelijk enorm, uit onderzoek blijkt dat 55% van de mensen, voordat zij een product aanschaffen, YouTube gebruikt om er meer over te weten te komen. Dat is echt een bizar hoog getal! Als bezoekers zich aan het oriënteren zijn op een aankoop, dan kunnen video’s daar dus extreem goed bij helpen.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat Google al een tijd lang de focus verlegd van copy naar video, wat betekent dat zij als antwoord op een zoekvraag vaak in de vorm van een video antwoord geven en dus niet alleen in tekst. Check Google maar eens & kijk naar het resultaat :-)

Voor jou als organisatie is het belangrijk om hier bewust van te zijn en te onderzoeken of dit voor jouw producten of diensten relevant kan zijn. Voor Volkswagen ontwikkelen we bijvoorbeeld diverse video’s waarin we consumenten helpen met het kiezen van een auto. Een nieuwe auto die kies je niet zomaar, daar gaat vaak veel tijd aan vooraf. Met deze video’s waarin we aankoopadvies geven helpen we een handje. Heel behulpzaam en klantvriendelijk! 

Claim je video domein!

Denk je na over de inzet van video, dan is het ook slim om daarbij te beoordelen of het mogelijk is om een ‘domein’ te claimen. Een domein is een logisch afgebakende set van gerelateerde onderwerpen (topics). Denk bijvoorbeeld aan alles over ‘auto reparaties’ of ‘auto opties’. Een domein kun je vervolgens weer opdelen in subdomeinen zoals ‘banden vervangen’ of koelvloeistof vervangen’ etc. Op die manier kun je dus zelf ook vanuit je product of dienst kijken waar er nog ruimte is om wellicht te kunnen claimen! Vanuit een zoekwoorden analyse kun je hier al een eerste check op doen!

Nou, nu weer terug naar de praktijk en onze opname dag voor de video van de T-roc en de Taigo. In de Kromhouthallen in Amsterdam hebben we de wagens van alle kanten besproken en belicht, kijk je met ons mee achter de schermen?

Enne: mocht je nu ook de volgende stap willen maken en kansen zien met de inzet van video, neem dan gerust even contact op. 

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons