Inspiratie

Say what?! Say Sticky bedrijfstune! 

Say what?! Say Sticky bedrijfstune!

Vaak denken bedrijven bij een huisstijl vooral aan kleuren, logo’s en lettertypes. Maar hoe tof is het om je bedrijf herkenbaar te maken aan de hand van een eigen bedrijfstune? Gaaf toch? Met je eigen bedrijfstune (ook wel audio branding genoemd) maak je gebruik van geluid om je bedrijfsidentiteit te definiëren of te versterken. Deze bedrijfstune is natuurlijk helemaal gebaseerd op je merkwaarden & je purpose. Want het moet wel helemaal aansluiten bij jouw merkverhaal.   

Maar voordat we jou als bedrijf gaan helpen met een knettergoede tune, wilden we dit natuurlijk eerst voor onszelf regelen! 

Kijkje achter de schermen: Sticky bedrijfstune in de maak 

Tijdens onze teamdag zijn we samen aan de slag gegaan met onze bedrijfstune. Onze gastspreker en specialist op gebied van 'bedrijfstunes’ Yigal had een supertoffe workshop voor ons gemaakt, waarbij we eerst uitgebreid inzoomden op ons verhaal en onze merkwaarden en ambities. Vervolgens moesten we ook muzikaal aan de bak: we hebben megaveel verschillende tunes moeten ‘raten’. Individueel moesten we bij elke tune invullen in hoeverre we het wel of niet bij Sticky vonden passen. We hanteerden een schaal van 1 t/m 5. Op die manier konden we kijken welke vibe nu het beste bij ons past. Dit was superleuk om te doen en het leuke was dat we als team ook echt op 1 lijn zaten. Yigal liet ons online de score zien en legde uit wat dit betekende. In deze eerste sessie werd de basis gelegd voor onze bedrijfstune. 

Vervolgens is Yigal aan de slag gegaan en heeft ons verrast, maar dan ook écht verrast met een super voorzet! Hij deed ons drie voorstellen en vanuit daar mochten wij kiezen. Nou, ook hier bestond er weinig twijfel. We zaten weer volledig op 1 lijn en hebben voor 1 tune gekozen. Echt om blij van te worden. Vanuit hier is Yigal doorgegaan en heeft een voorzet gedaan voor alle audio assets. Samen hebben we besproken waarvoor wij onze bedrijfstune zouden willen inzetten en op basis daarvan heeft hij een voorstel gemaakt. Voila: onze Sticky bedrijfstune is geboren! 

Nu zijn we bezig met de puntjes op de i en we zullen binnenkort laten horen wat het eindresultaat is. Heb jij nou ook interesse in een eigen bedrijfstune en was je in de veronderstelling dat dit alleen maar voor grote corporates is weggelegd? Nou, dan hebben we dus goed nieuws voor je! Bekijk hier alle informatie en lees exact hoe de ontwikkeling van je eigen geluid in zijn werk gaat.  

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons