Inspiratie

Nieuwe klant: Pon Volkswagen

Even sparren?
Bel direct

Nieuwe klant: Pon Volkswagen

Vroem, vroem, vroem……! Twee weken geleden zijn wij gestart met een nieuwe opdracht voor Pon Volkswagen! Cool he? We denken mee met de introductie van de nieuwe volkswagen Taigo. We hebben inmiddels alle specs & gave features tot ons genomen en het mag gezegd worden: wat een coole bak! Een fancy en strak sporty design en daarbij ook nog eens lekker ruim. En uiteraard voorzien van de laatste digitale smart opties waardoor alles connected is. Totally hooked already! :-)

Onze opdracht

Maar goed terug naar de opdracht! De marktintroductie van de Taigo staat gepland voor eind januari. Dus geen tijd te verliezen en aan de slag met elkaar en het leuke team van collega’s bij Volkswagen. Op naar een mooie & succesvolle lancering!

Wat komt er kijken bij een marktintroductie van een nieuw model?

  1. We starten met het ‘beleven’ van het model, welke voordelen heeft dit ten opzichte van andere modellen? Wat zijn de USP’s?
  2. Voor wie is dit model geschikt? Welke doelgroep zal zich hier toe aangetrokken voelen en wie willen we met de lanceringscampagne dus bereiken?
  3. Wat willen we bereiken met de campagne? Dus wat zijn marketing en communicatie doelstellingen? Want zonder concrete doelen kunnen we namelijk ook niet meten of de campagne straks effectief is geweest.
  4. Wat wordt de campagne insteek? Met welke boodschap kunnen we de doelgroep aanspreken?
  5. Bepalen van campagnebudget en timing? Wat is het budget voor media inzet en natuurlijk ook budget om de campagnemiddelen te ontwikkelen.
  6. Welke middelen gaan we ontwikkelen (denk aan TV, Radio of bijvoorbeeld digital)? Dit hangt uiteraard samen met waar de doelgroep zich bevindt.
  7. Welke kanalen sluiten dus aan bij deze doelgroep? Zodat we hen goed kunnen targetten en bereiken? En kunnen we bijvoorbeeld nog iets slims bedenken met de lokale dealers waar bezoekers komen?
  8. Vergeet PR niet! Is er nog een mooie inhaker te bedenken?
  9. Lancering campagne!
  10. Yes en dan is het tijd om je campagne te volgen en te meten wat het effect is!

Wil jij ook een nieuw product  of dienst lanceren? Wij helpen je graag! Met groot of klein budget, ons maakt het niet uit! Sterker nog, een kleiner budget zien wij juist als een mooie uitdaging

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons