Inspiratie

Hoe zorgen we voor genoeg klanten? 

Hoe zorgen we voor genoeg klanten? 

Toen wij 2 jaar geleden begonnen met Sticky Marketing dachten wij: hoe zorgen we nu voor genoeg klanten? Vanaf de eerste dag zijn wij fanatiek 2 per week gaan posten op LinkedIn, Insta & FB. Dat is eigenlijk de enige marketing die wij voor Sticky zelf doen. En dat loont echt voor ons. 

En dat gunnen we jou natuurlijk ook! Inmiddels verzorgen wij voor veel klanten ook hun Social Media. Eén daarvan is Windside Digital, deze foto is van onze laatste contentmeeting met hen.   

Ben je benieuwd hoe dit proces met de klant precies werkt? Hieronder lichten we de samenwerking even kort toe, dan weet je precies waar je aan toe bent als je je Social Media aan ons wilt uitbesteden! 

Contentstrategie 

Wil je zichtbaar zijn als merk dan is het slim om een contentstrategie of social  media strategie uit te werken. Simpel gezegd een plan op basis van content over jouw bedrijf. De basis ligt dus bij het bepalen van je aanpak. Denk aan: 

1. Welk type content wil je ontwikkelen?  

Wij vinden het bijvoorbeeld altijd fijn om aan de hand van contentpijlers te werken. 4 pijlers die bij je bedrijf passen en die jouw identiteit goed neerzetten. Een baby accessoires winkel heeft bijvoorbeeld als pijler duurzaamheid (omdat ze duurzame stoffen en producten gebruiken), het team (waarin het behulpzame team wordt getoond) en producten (waarin alle producten worden getoond).  

2. Contentpijlers

Aan de hand van de gekozen contentpijlers zorg je voor een logische flow & afwisseling van de content. Want elke week pak je een andere contentpijler en bedenk je daar content bij. Dus geen losse flodders meer en last minute acties, want vanuit de pijlers zorg je voor structuur. Dit zullen de lezers ook gaan herkennen en je merk dan ook gaan associëren zoals jij dat voor ogen hebt. Als jij dus die duurzame babyspecialist wil zijn, ga je dat op deze manier dus ook uitstralen. Want om de 3 weken heb je tenslotte een stukje content wat hierop in gaat. 

3. Contentmeeting 

Tijdens een maandelijkse contentmeeting stemmen wij samen met jou de contentkalender af. Wat gaan we qua content inhoudelijk aan de pijlers ophangen? Zijn er nog nieuwtjes of actualiteiten waar we op in kunnen spelen? Een onwijs leuk en belangrijk moment dus! Bovendien bespreken we dan met elkaar waar we de content allemaal zullen delen. Alleen op Social en je website of bijvoorbeeld ook via een paid social campagne? 

Wij vinden dit superleuk om te doen! Dus bel ons gerust, ook alleen voor advies of een voorbeeld van een contentkalender. 

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons