2240555 Sticky Marketing  content 18 04 Overzicht
Inspiratie

Hoe zorg je voor een goede positionering via LinkedIn?

Even sparren?
Bel direct

Hoe zorg je voor een goede positionering via LinkedIn?

Hoe kun je in de snelheid van online marketing jouw bedrijf nou zo goed mogelijk positioneren op LinkedIn? Daar weten wij bij Sticky wel raad mee. Of je nu op zoek bent naar nieuwe collega’s, potentiële klanten wilt aantrekken of zakelijke connecties wilt aangaan, een sterke positionering op LinkedIn kan een wereld van verschil maken.

Wat is positionering?

Wat betekent positioneren nou eigenlijk? Bij positioneren gaat het erom hoe jij als persoon of bedrijf je in de markt plaatst ten opzichte van de concurrentie. Maar ook: hoe zien anderen jou? Het gaat niet alleen om wat je als bedrijf doet of verkoopt, maar ook om de emoties, associaties en waarden die het oproept bij de doelgroep. Het vormt echt het hart van jouw identiteit. Waar staat jouw bedrijf nou écht voor?

Waarom is het nou zo belangrijk?

Professionele Zichtbaarheid
LinkedIn biedt een uniek platform voor professionele zichtbaarheid, waar je jezelf kunt presenteren aan potentiële werkgevers, klanten en zakelijke partners. Door een doordachte positionering kun je ervoor zorgen dat je profiel opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij de mensen die het bekijken.

Netwerkmogelijkheden
Een sterke positionering op LinkedIn opent de deur naar een wereld van netwerkmogelijkheden. Het platform biedt je de kans om je netwerk uit te breiden door connecties te maken met collega's, klanten en andere professionals in jouw vakgebied. Door actief te zijn in groepen en deel te nemen aan discussies, kun je waardevolle relaties opbouwen die je carrière kunnen bevorderen.

Carrièrekansen
LinkedIn is niet alleen een platform voor sociale connecties, maar ook een bron van carrièrekansen. Hier kun je vacatures ontdekken, solliciteren op banen en in contact komen met recruiters en HR-professionals die op zoek zijn naar talent zoals jij. Een sterke positionering kan je helpen om op te vallen tussen andere kandidaten en de aandacht te trekken van potentiële werkgevers.

Kennis en Inzichten
Een ander voordeel van LinkedIn is de mogelijkheid om kennis en inzichten op te doen. Door deel te nemen aan groepen, het volgen van bedrijven en het lezen van posts en artikelen van anderen, kun je waardevolle inzichten opdoen en je kennis op verschillende vakgebieden vergroten. Een sterke positionering als een expert in jouw vakgebied kan je helpen om als thoughtleader te worden gezien en je geloofwaardigheid te versterken.

Maak je LinkedIn profiel compleet! Hieronder hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zorg voor een compleet en professioneel profiel
Een professionele profielfoto en een pakkende headline zijn de eerste indruk die je maakt op LinkedIn. Zorg ervoor dat je profielfoto professioneel is en je headline jouw expertise weerspiegelt. Vul je profiel zorgvuldig in, inclusief je werkervaring, vaardigheden en opleiding.

2. Optimaliseer je profiel voor vindbaarheid
Gebruik relevante zoekwoorden in je profiel, met name in je headline, samenvatting en vaardigheden, zodat je gemakkelijk gevonden kunt worden door recruiters en potentiële connecties. In één oogopslag moet duidelijk zijn: wie je bent/ wat je doet en waar je (bedrijf) voor staat.
Overweeg om een aangepaste URL voor je profiel te maken die je naam bevat, wat de vindbaarheid van je profiel verder kan verbeteren.

 3. Wees actief en deel waardevolle content
Deel regelmatig waardevolle content, zoals artikelen, blogs, of updates die relevant zijn voor je vakgebied. Dit toont je expertise en interessegebieden aan en trekt de aandacht van je netwerk. Zorg ook dat je altijd een afbeelding bij je post deelt. Er is 50% meer engagement voor posts met afbeeldingen.  Daarnaast is het heel slim om gebruikt te maken van relevante hashtags.  Neem deel aan LinkedIn-groepen en discussies om jezelf te positioneren als een expert en waardevolle bijdragen te leveren aan relevante gesprekken.

 4. Bouw en onderhoud je netwerk
Breidt je netwerk uit door actief nieuwe connecties toe te voegen, zoals voormalige collega's, medestudenten, klanten en andere professionals in je branche. Neem ook de tijd om bestaande relaties te onderhouden door regelmatig te reageren op updates, berichten te sturen en waar mogelijk waardevolle connecties te helpen.

 5. Vraag om aanbevelingen en geef deze ook
Aanbevelingen van collega's, klanten en leidinggevenden kunnen je geloofwaardigheid versterken en laten zien wat anderen van je werk vinden.

Wees niet bang om zelf aanbevelingen te geven aan mensen met wie je hebt samengewerkt. Dit versterkt niet alleen je eigen netwerk, maar laat ook zien dat je bereid bent anderen te ondersteunen.

Ben jij klaar om te werken aan je profilering via LinkedIn? Of kan je wel wat hulp gebruiken? Neem contact met ons op en we denken graag mee!

 

2240555 Sticky Marketing  content 18 04 LinkedIn

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht
Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons