2240100 Sticky Marketing content 20 02 Overzicht
Inspiratie

Hoe wij jou kunnen helpen op basis van lerende campagnes 

Even sparren?
Bel direct

Hoe wij jou kunnen helpen op basis van lerende campagnes 

Bij Sticky nemen we je graag mee in de wereld van data. Misschien niet zo’n sexy onderwerp, maar o zo belangrijk in de B2B sector. Of je nu een start-up bent die zijn eerste stappen zet in de markt of een gevestigde speler die op zoek is naar groei, het benutten van data en inzichten kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en je marketingstrategieën te optimaliseren. We geloven in het monitoren van de lopende campagnes, het bijsturen waar nodig, en het geleidelijk opschalen op basis van onze inzichten. Op die manier garanderen we dat elke euro die je investeert, effectief wordt besteed aan jouw marketingcampagne. Data en inzichten spelen hierbij een cruciale rol door: 

 • Inzicht in de markt: 
  Voordat we een campagnes, is het belangrijk je doelgroep te kennen. Wie zijn je buyer persona's, wat zijn hun uitdagingen, waar kunnen wij hen mee helpen en op welke media zijn zij actief? Dit het startpunt, nu weet je wie je doelgroep is en waar deze zich bevindt. Vervolgens starten we met het aanmaken van de campagnes. We starten hierbij klein met hele gerichte campagnes om de markt te verkennen en te begrijpen. Door te focussen op specifieke doelgroepen en kanalen kunnen we nauwkeurig meten wat werkt en wat niet. Deze eerste fase stelt ons in staat om waardevolle inzichten te verzamelen die als basis dienen voor verdere groei, ook wel A/B testen. Vandaaruit kan je zien wat werkt en bouwen we de campagnes verder uit. Nu weet je wat je marketing euro oplevert tenslotte! 

Door het analyseren van data krijg je inzicht in trends, concurrentie en klantgedrag. Dit stelt je in staat om je strategieën aan te passen aan de veranderende omgeving en je concurrenten een stap voor te blijven. 

 • Optimalisatie van marketinginspanningen: 
  Door het analyseren van de marketing prestaties kun je identificeren welke marketingkanalen, campagnes en berichten het meest effectief zijn in het bereiken van je doelgroep en het genereren van leads. We monitoren proactief de lopende campagnes, zodat we precies zien waar we eventueel kunnen schaven. Door continu te experimenteren en te optimaliseren, kunnen we met vertrouwen opschalen naar grotere campagnes. Zo wordt elke euro goed besteed.  

Hoe om te gaan met data en inzichten? 

 • Definieer meetbare doelen:  
  Voordat je aan de slag gaat met data-analyse, is het belangrijk om duidelijke en meetbare doelstellingen te stellen voor je marketinginspanningen. Dit kan variëren van het verhogen van de naamsbekendheid tot het genereren van leads. 
 • Kies de juiste KPI's:  
  Identificeer de belangrijkste KPI’s die relevant zijn voor je bedrijfsdoelen en meet deze consistent over tijd. Dit kan bijvoorbeeld het aantal websitebezoeken, de conversieratio van leads naar klanten of de gemiddelde orderwaarde zijn. 
 • Gebruik betrouwbare databronnen:  
  Zorg ervoor dat de data die je gebruikt betrouwbaar en actueel is. Dit kan interne data zijn, zoals verkoop- en klantgegevens. 
 • Analyseer en interpreteer de gegevens:  
  Gebruik analysetools (zoals Google Analystics) en technieken om je gegevens te verwerken en te interpreteren. Identificeer trends en patronen die waardevolle inzichten kunnen bieden voor je marketingstrategieën. 
 • Streef naar continu leren en verbeteren:  
  Blijf de prestatiegegevens van je marketinginspanningen volgen en evalueer regelmatig of je nog steeds op de goede weg bent om je doelen te bereiken. Pas je strategieën aan op basis van nieuwe inzichten en blijf streven naar verbetering. 

Wij kunnen ook niet wachten om samen met jou hiermee aan de slag te gaan. Wil je meer weten? Give us a call! 

2240100 Sticky Marketing content 20 02 Facebook LinkedIn

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht
Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons