2231254 Sticky Marketing   content 14 09 2023 Nieuws
Inspiratie

Blog 2: Account-Based Marketing voor het MKB: Een op maat gemaakte aanpak 

Blog 2: Account-Based Marketing voor het MKB: Een op maat gemaakte aanpak 

Welkom terug bij Sticky Marketing! Nu je de grondbeginselen van Account Based Marketing begrijpt, gaan we een stapje verder in deze blog. Vandaag ligt de focus op de kracht van gepersonaliseerde marketingstrategie en laten we je zien hoe een op maat gemaakte aanpak werkt. Je zal ontdekken hoe fijn het is dat deze strategie niet alleen toepasbaar is voor de grote jongens in de markt, maar ook prima uitvoerbaar is voor het MKB.  

Blog 1: Starten met Account-Based Marketing voor het MKB

Gepersonaliseerde content 

Bij ABM draait alles om het raken van de juiste snaar bij je doelaccounts. Dit bereik je door gepersonaliseerde content te creëren die specifieke pijnpunten en behoeften van je doelgroep adresseert. Denk dan bijvoorbeeld aan op maat gemaakte whitepapers, casestudy's en blogs die laten zien dat je hun uitdagingen begrijpt en oplossingen kunt bieden. Ook het gebruik van dynamische content die zich aanpast aan de behoeften van individuele accounts is een krachtig instrument in je arsenaal. Verder kun je met op maat gemaakte berichten op Social Media en e-mail je boodschap rechtstreeks bij de besluitvormers krijgen, waardoor hun betrokkenheid wordt verhoogd. 

Multi-Channel Betrokkenheid 

In de digitale wereld is tegenwoordig zoveel mogelijk. En juist daarom is het van belang om hierop in te spelen. De moderne consument is namelijk actief op verschillende kanalen, van e-mail tot Social Media en alles daartussenin. Bij ABM is het van essentieel belang om je doelaccounts te bereiken via meerdere kanalen om een holistische ervaring te creëren. Dit betekent dat je je strategie moet afstemmen op de voorkeuren en het gedrag van je doelaccounts. Het opzetten van een gecoördineerde, multi-touchpoint aanpak stelt je in staat om de juiste boodschap op het juiste moment te leveren, en marketing automation kan hierbij helpen om deze inspanningen efficiënter te maken. 

Creëer op accounts gerichte campagnes 

Om je ABM-strategie naar een hoger niveau te tillen, moet je je dus richten op individuele doelaccounts met op maat gemaakte campagnes. Dit betekent dat je de content en aanbiedingen moet aanpassen aan de specifieke behoeften en uitdagingen van elk account. Overweeg ook om op accounts gebaseerde advertenties te gebruiken om je boodschap onder de aandacht van de besluitvormers te brengen. Deze aanpak vergroot niet alleen je relevantie, maar laat ook zien dat je de tijd hebt genomen om hun unieke situatie te begrijpen. Aandacht wordt immers altijd gewaardeerd! 

Geweldig werk! Als je bovenstaande uitwerkt, heb je de basis voor een op maat gemaakte ABM-strategie opgebouwd die het MKB zal helpen opvallen en groeien. In de volgende blog over dit onderwerp zullen we dieper ingaan op het meten van het succes van je ABM-inspanningen, hoe je je strategie kunt verfijnen en schalen, en uiteindelijk duurzame groei kunt bereiken. Bereid je voor op een knallende start met Account-Based Marketing! 

2231254 Sticky Marketing   content 14 09 2023 LinkedIn

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons