2231027 Sticky Marketing   content 13 juli 2023 Nieuws
Inspiratie

7 gouden tips voor succesvolle online video's 

7 gouden tips voor succesvolle online video's 

Online video's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Facebook Watch, TikTok, Instagram Reels, Snapchat, Youtube etc. Het is wel duidelijk dat dit soort content mega geliefd is bij gebruikers, maar hoe kun je er nou voor zorgen dat jouw video's daadwerkelijk succesvol worden? Wij delen graag onze 7 gouden tips: 

1. Entertainment of educatie 

Wat is het doel van je video? Hoe zorg je dat mensen ernaar willen kijken? Als je start met het maken van een video moet je goed nadenken over wat je wil bereiken. Entertainment of educatie zijn beiden belangrijke inhoudelijke pijlers voor een succesvolle video. Het entertainment is het stukje vermaak waardoor de gebruiker naar de video blijft kijken, maar het stukje educatie maakt dat de video, en het product op de video ook echt blijft hangen bij de kijker. En dat is wat je wil bereiken toch? 

2. Denk vanuit de klant 

Een video moet over je product gaan? Dat is niet altijd helemaal waar. Het moet gaan over wat je product kan betekenen voor de kijker. Hoe lost het een probleem op dat je kijkers ervaren in hun dagelijkse leven? Overtuig de kijker ervan dat jouw product echt een enorme must is om hun leven een stukje comfortabeler en beter te maken. Kortom: gooi die salespitch maar weg en communiceer vanuit de uitdaging van je klant!  

3. Authentiek & Persoonlijk 

Met de overvloed aan video’s moet je jouw eigen authentieke stijl bedenken. Niemand zit namelijk te wachten op algemene boodschappen. Wat is het unieke van jouw bedrijf? Maak het persoonlijk, zodat je echt onderscheidend bent. De kernwaarden van een bedrijf of bepaalde eigenschappen van producten kun je op een hele mooie manier overbrengen via video. Denk aan de juiste look & feel, tone of voice, beeldmateriaal etc. Maak het eigen! 

4. Content & Distributie 

Probeer echt te kijken naar welke content je in je video wil laten zien en hoe je dat over wil brengen naar de kijker. De best lopende campagne op Instagram ooit was de "Geld besparen?" campagne van ABN Amro. Deze werd gericht op studenten via Snapchat en Instagram stories. Dit is een perfect voorbeeld waar er een ideale balans is gevonden tussen het gebruiken van de juiste content op de juiste manier. Vind hier balans in en probeer niet te veel te willen in één keer! 

5. Sterk begin 

Het begin van je video is, zeker nu je tegenwoordig met één vinger swipe bij de volgende video bent, echt mega belangrijk! In de eerste paar seconde van jouw video moet je de aandacht hebben getrokken van de kijker. Doe dit door het beeld en de audio niet al te statisch te laten zijn aan het begin van je video en door direct de oplossing van het probleem van de kijker te presenteren. Trek direct de aandacht! 

6. Hoge productiekwaliteit 

Dit is natuurlijk een overduidelijke, maar hij moet toch even meegenomen worden. Want wij zien dit namelijk helaas nog veel te vaak voorbijkomen. Video's met een super slechte audio- of beeldkwaliteit. Hier haakt iedereen natuurlijk meteen op af. Dus ga niet veel geld en tijd investeren in een video als je niet beschikt over de juiste materialen om dit op te nemen. En dat betekent niet direct dat het maken van een video knetterduur hoeft te zijn. Dat is namelijk echt niet zo. Met een goede smartphone kun je een heel eind komen! 

7. Lees & Reply 

Jaja, wanneer de video live staat is het werk nog niet gedaan. Hoe reageren kijkers op de video? Op welke kanalen komen er veel reacties? Hoe reageer je hierop? Dit denkwerk hoort bij de nazorg van je video. Wanneer kijkers merken dat jij niks doet met reacties, zullen zij deze ook niet meer plaatsen en zal er minder interactie plaatsvinden met jouw geplaatste content. Dit willen we niet! 

Verschillende invalshoeken 

Nog steeds moeite om je product te presenteren in een video? Er zijn talloze invalshoeken voor het maken van succesvolle video's van jouw product. Denk hierbij aan: 

  • Comments van klanten behandelen 
  • Leuke kenmerken van je product/merk/bedrijf behandelen 
  • "How to" video's (productgebruik of hoe het wordt gemaakt) 
  • Trends (algemene trends, TikTokdansjes etc.) 
  • Inspiratie

Videocontent is echt iets waar je helemaal los in kunt gaan. En hoe gekker je denkt hoe toffer de video's vaak worden. In ieder geval, dat is onze ervaring. Wij vinden dit namelijk onwijs leuke content. Meer weten of hulp nodig bij het maken van jouw succesvolle productvideo? Neem dan contact met ons op en dan zullen we kijken hoe we jou kunnen helpen. 

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons