Inspiratie

5 redenen waarom Social Media interessant is om in te zetten voor je bedrijf 

Even sparren?
Bel direct

5 redenen waarom Social Media interessant is om in te zetten voor je bedrijf 

Wij geloven enorm in de kracht van Social Media en zien voor heel veel van onze klanten en ons eigen bedrijf Sticky Marketing dat het echt werkt! Hieronder delen wij 5 redenen waarom de inzet van Social interessant kan zijn voor je bedrijf. 

1. Social Media zorgt voor verbinding met je doelgroep 

Op social heb je ruimte om echt in contact te komen met je doelgroep. Het is de plek voor gesprekken en interactie. Wat leeft er onder je doelgroep en wat wordt er over je merk of bedrijf gezegd? Dit is ook de plek om zelf actief vragen te stellen aan je doelgroep, wellicht door middel van een poll of het testen van een product of dienst. Hiermee bouw je vertrouwen op en laat je zien dat de mening van je klant belangrijk is. Door eerst vertrouwen op te bouwen en een band op te bouwen, kun je later vragen om een wederdienst, zoals een aankoop :-) 

2. Social Media warmt je doelgroep op voor het maken van een aankoop 

Het aanschaffen van een dienst of product gebeurt veel sneller als je er al een gevoel bij hebt en bekend mee bent. Daar zorgt Social Media voor. Vanuit Sticky Marketing merken wij bijvoorbeeld ook dat nieuwe klanten vaak voor ons kiezen omdat ze ons op Social al enige tijd volgen en het gevoel hebben ons al een beetje te kennen. Als een potentiële klant namelijk al eens van je gehoord heeft of je merk vaak voorbij ziet komen op Social is de kans groter dat hij voor jou kiest in plaats van voor een onbekend merk of bedrijf, zo simpel is het! Door regelmatig content te delen en op een leuke en boeiende manier over je merk te vertellen zal je op vallen en een plekje veroveren in het hart van je doelgroep! 

3. Social Media zorgt voor het genereren van leads en conversies 

Facebook, Instagram, TikTok en LinkedIn zijn perfecte plekken om extra leads en conversie te genereren. Zowel organisch als betaald zijn er veel kansen & mogelijkheden. Wij hebben zo bijvoorbeeld wel eens een Social Media Scan weggegeven onder alle deelnemers die aangaven waarom zij dit nodig hadden. En daar zijn 3 vaste klanten uit gekomen, want niet alleen de winnaar is interessant, alle deelnemers zijn feitelijk potentiële leads, zij hebben immers niet voor niets meegedaan aan de winvraag! Maar ook door het delen van reviews van positieve klanten of leadgen formulieren kan je klanten naar je website trekken. 

4. Social Media is gratis 

Het plaatsen van Social Media berichten is in principe kosteloos, dus je kunt als merk of bedrijf gemakkelijk starten en bouwen aan naamsbekendheid! Het is vooral van belang dat je hier tijd voor maakt. Wij werken bijvoorbeeld altijd met een jaarkalender waar we per maand onze content items voor bepalen met elkaar. Aan de hand van vooraf bepaalde contentpijlers zorgen we voor een logisch ritme en voorkomen we last minute stress. Zo ga je echt bouwen aan je merk! Als je wilt adverteren dan kan dit ook relatief goedkoop, vanaf €10 euro per dag kun je al aan de slag en heel gericht je doelgroep bereiken met jouw boodschap!  

5. Social Media zorgt ervoor dat je merk of bedrijf echt gezicht krijgt 

Door actief en regelmatig zichtbaar te zijn op Social Media en te communiceren vanuit jouw relevante contentpijlers, werk je echt aan je naamsbekendheid. Het zorgt ervoor dat je een duidelijk gezicht krijgt. Bovendien kun je je hiermee echt onderscheiden van concurrenten en wellicht wel leren van hen! Kijk wat zij doen en wat wel of niet werkt. 

Wil je dat wij eens meekijken met jouw Social Media aanpak? Of lijkt een Social Scan interessant voor jou? We horen het graag! 

Geschreven door: Sticky Marketing

Deel dit bericht:

Samen online impact maken?

Wij helpen je snel en concreet op weg! Let's rock!

"Sticky marketing owners Lotte & Meike aan het ping-pongen voor ideeën" Samen online impact maken? Sticky Marketing helpt je

Even koffie drinken samen?

Heb je vragen of wil jij graag onze hulp bij jouw bedrijf sticky maken? Neem dan contact met ons op en we zullen de mogelijkheden bespreken.

Contact

Algemeen:
+31 35 20 14 794

Lotte: 
+31 6 23 98 42 77

Meike: 
+31 6 51 57 17 94  

(Bereikbaar tussen 08:30 en 18:00 uur)

info@stickymarketing.nl

Kerkstraat 30A
1404 HJ Bussum

Op de hoogte blijven?

De laatste weetjes, trends, tips & tricks altijd in je mail door jezelf aan te melden.

Volg ons